Hrvatska, Nekategorizirano

U Splitu i još sedam europskih gradova simultana projekcija filma „Svaki zid su vrata“ autorice Elitze Gueorguieve

1311U ponedjeljak 25. ožujka 2019. kreće nova, jubilarna peta sezona KineDoka! Točno u 18:30 u sedam europskih gradova i pet država, održat će se simultana projekcija filma „Svaki zid su vrata“ autorice Elitze Gueorguieve, stoji u najavi Platforme doma mladih.

Redateljica filma gostovat će na projekciji u kinu Lumière, u Bratislavi, a razgovor nakon filma, putem stream-a, prenosit će se u ostalim zemljama.

A naš splitski KineDok seli na novu lokaciju – BETON KINO u Domu mladih. Ponosni smo partner Platforme Doma mladih na projektu “Gradimo Dom zajedno” kojem su odobrena sredstva za dvogodišnji projekt izgradnje društveno-kulturnog centra u Domu mladih. Osim KineDoka kroz ovaj projekt spremamo i brojna druga filmska iznenađenja. Zato nam se obavezno pridružite na ovoj prvoj projekciji, koja je naravno besplatna! – dodaju iz Platforme.

Više o filmu i trailer: https://kinedok.net/hr/detail/31
Više o KineDoku: https://kinedok.net/hr
Više o “Gradimo Dom zajedno: http://pdm.hr/gradimo-dom-zajedno/

U bugarskoj TV emisiji za mlade, u nadrealnoj scenografiji, novinarka postavlja filozofska pitanja radnicima, hipijima i političkim znanstvenicima: „Kad se sve zbroji, koja su očekivanja najvažnija? Ispunjena ili neispunjena?“ Godina je 1989., Berlinski je zid upravo pao, a Bugarska po prvi put vidi svoj narod na ulicama, ispunjen mladenačkom energijom potaknutom zajedničkom snom – o demokraciji. Nastao prema snimkama Varijante M – jedinstvene TV emisije iz devedesetih, film Svaki zid su vrata propituje proces borbe i otpora te postavlja pitanja o značenju propalih revolucija.

Splitski KineDok sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta “Gradimo Dom zajedno”.

Partneri na projketu su Grad Split, Multimedijalni kulturni centar, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA, Koalicija udruga mladih i Festival Mediteranskog filma iz Splita.

Problemi adresirani projektom su nedovršenost i neadekvatnost postojeće infrastrukture i tehničkih uvjeta te neodgovarajući model upravljanja Domom mladih. Cilj je osnažiti kapacitete dionika kulture grada Splita u području sudioničkog upravljanja, unaprijediti postojeći model upravljanja Domom mladih te promovirati Split i Dom kao žarište kulturne i umjetničke emancipacije kroz veću uključenost lokalne zajednice.

Ciljne skupine su udruge i umjetničke organizacije, gradska uprava, MKC Split i druge javne ustanove u kulturi, ali i lokalna zajednica, osobito mladi.