Hrvatska, Nekategorizirano

Počinje Tjedan međunarodnog obrazovanja

IEW_ECATjedan međunarodnog obrazovanja zajednička je inicijativa U.S. Department of Education i U.S. Department of State koja se održava već 19. godinu zaredom u cijelom svijetu, a pokrenut je s ciljem isticanja važnosti i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja. Institut za razvoj obrazovanja (IRO), ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj, obilježava 19. Tjedan međunarodnog obrazovanja besplatnim savjetovanjima o studiranju u SAD-u te EducationUSA LL.M sajmom pravnih poslijediplomskih studijskih programa na kojem će se predstaviti 9 vrhunskih američkih sveučilišta.

Detaljan program svih događanja dostupan je na www.iro.hr i Facebook stranici EducationUSA Croatia.

SAD je i dalje svjetski lider u međunarodnom obrazovanju s preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta, više od 20 milijuna upisanih studenata godišnje. Najtraženiji studijski programi na američkim sveučilištima su poslovno upravljanje i inženjerski smjerovi, a po broju međunarodnih studenata prednjače savezne države Kalifornija i New York. SAD se nalaze na šestom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 528 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u ak. god. 2017./18. Više od polovine hrvatskih studenata u SAD-u pohađa preddiplomski studij, 31% diplomski i poslijediplomski studij, a preostalih 18% programe stručnog usavršavanja i druge obrazovne programe.

Prestižni američki pravni fakulteti stižu u Zagreb

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha, EducationUSA LL.M sajam – sajam pravnih poslijediplomskih studijskih programa (LL.M.) američkih visokoobrazovnih institucija održat će se treći put u Hrvatskoj.  U petak, 16. 11. 2018. od 18 do 20 sati u hotelu Dubrovnik u Zagrebu posjetiteljima će se predstaviti 9 američkih prestižnih fakulteta.

EducationUSA LL.M sajam jedinstven je obrazovni sajam namijenjen studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj te pravnicima koji imaju želju dalje se usavršavati u međunarodnim okvirima prava. Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij izložit će 9 renomiranih američkih visokih učilišta koja se ubrajaju među 50 najboljih američkih sveučilišta, poput University of California, Berkeley – School of Law i The George Washington University School of Law, prema poznatom američkom rangiranju sveučilišta U.S. News and World Report. U.S. News and World Report.

Posjetitelji Sajma imat će priliku saznati informacije o međunarodno priznatim poslijediplomskim programima američkih visokih učilišta, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, troškovima studija i života na LL.M. programima u SAD-u te dostupnoj financijskoj potpori za studij. Također, posjetitelji Sajma imat će jedinstvenu priliku upoznati predstavnike američkih visokih učilišta koja se nalaze među top 50 u SAD-u, a od pravnika koji su završili LL.M studije saznati kako su im koristili u karijeri.

Ulaz na sajam je besplatan uz prethodnu online registraciju putem poveznice: https://goo.gl/forms/AgywWqJBNqKmfC1e2.

Besplatna savjetovanja i radionice s bivšim studenticama američkih sveučilišta

IRO će u Tjednu međunarodnog obrazovanja posjetiteljima ponuditi raznolik program besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u. U Hrvatskoj će središnje događanje Tjedna međunarodnog obrazovanja biti obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u, koje će se održati 15. studenog 2018. od 18 do 20 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu, Trg Nikole Zrinskog 9. Tijekom kojih će obrazovna savjetnica EducationUSA mreže predstaviti ključne korake za upis na studij u SAD-u, savjete za uspješno polaganje testova i pisanje prijavnih eseja potrebnih za studij u inozemstvu. Osim toga, alumne američkih sveučilišta govorit će o svom iskustvu studiranja na američkim sveučilištima i predstaviti prednosti američkog obrazovnog sustava.

Globalni virtualni sajam američkih sveučilišta
Svi zainteresirani moći će tijekom Tjedna međunarodnog obrazovanja, i to u srijedu 14. studenog 2018. od 10 do 22 sati, pratiti i globalni virtualni sajam EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, na kojem će se predstaviti više od 80 vrhunskih američkih visokih učilišta: edusa.collegeweeklive.com

Detaljan program Tjedna