Aktualno, Nekategorizirano

Pokrenuta crowdfunding kampanja za pomoć sisačkoj bolnici

U Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku nakon potresa koriste se samo tri zgrade. Kampanjom „Pomozimo sisačkoj bolnici“ prikupljaju se sredstva za hitnu pomoć bolnici, prenosi poduzetnik.biz.

Budući da joj je nužna hitna pomoć, udruga Pomaganje je uvijek IN i crowdfunding platforma Croinvest pokrenule su kampanju masovnog financiranja „Pomozimo sisačkoj bolnici“.

Trenutačno se u bolnici mogu koristiti samo tri zgrade – ginekologije, kirurgije i hemodijalize. Središnji je paviljon u izgradnji i još nema uporabnu dozvolu, a pet se zgrada urušilo. U bolnici su, uz građevine, stradali namještaj te medicinska, telekomunikacijska i informatička oprema.

„U bolnici je trenutačno smješteno pedeset pacijenata. Bolnica inače ima 408 kreveta i kroz nju dnevno prođe između 1000 i 1200 pacijenata. Sada obavljamo samo dijagnostičku obradu i obrađujemo hitne internističke, infektološke, pedijatrijske i kirurške slučajeve. Sve teže slučajeve, nažalost, moramo slati u Zagreb“, kazao je mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

Ukupna se šteta u bolnici u ovom trenutku još ne može procijeniti, no dok se čeka sustavna obnova bolnice, potrebno joj je pomoći u žurnoj nabavi opreme koja je zdravstvenim djelatnicima potrebna u radu, a pacijentima tijekom boravka u bolnici.

„Sredstva koja prikupljamo, svojevrsna su hitna pomoć sisačkoj bolnici! Zato molim tvrtke i građane da se u kampanju uključe svojim donacijama. Svojim srcem reanimirajmo sisačku bolnicu“, poručio je Ognjen Bagatin, predsjednik udruge Pomaganje je uvijek IN.

Kampanja „Pomozimo sisačkoj bolnici“ trajat će 30 dana s ciljem prikupljanja milijun kuna koji će se u cijelosti prebaciti na račun bolnice. Po okončanju kampanje bolnica će objaviti izvješće na što su donacije utrošene.

Kampanja: https://croinvest.eu/kampanja/pomozimo-sisackoj-bolnici/

Dodatne informacije: Facebook stranica udruge Pomaganje je uvijek IN