Aktualno, Nekategorizirano

Međusektorska konferencija “Solidarno za mlade: Zapošljavanje i razvoj zajednice”

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva na međusektorsku konferenciju “Solidarno za mlade: Zapošljavanje i razvoj zajednice”, koju  organizira 30. ožujka 2021. godine, navodi se u pozivu na konferenciju.

Glavni cilj konferencije je osvještavanje o značaju i doprinosu civilnog društva za razvoj lokalnih zajednica, u sklopu koje će biti predstavljena i crowdfunding kampanja za prikupljanje sredstava za prostor djelovanja udruga na području potresom pogođenih područja Petrinje i okolice.

Drugi važan cilj je otvoriti javnu diskusiju o nedovoljno vidljivim temama poput zapošljavanja mladih, uloge udruga u stvaranju inovativnih praksi u razvoju njihovih znanja i vještina kao i mogućnosti međusektorske suradnje između udruga, javne uprave, privatnog sektora i sveučilišta u području razvoja.

Sudjelovanje je besplatno, a možete se registrirati za sudjelovanje do 29. ožujka putem ove poveznice:
REGISTRIRAJTE SE

Registriranim sudionicima i sudionicama bit će poslana poveznica za priključenje na događaj putem elektroničke pošte.

Program
9:00 – 09:30 – Registracija sudionika (priključenje na Zoom)
09:30 – 11:00 – Predstavljanje crowdfunding kampanje za društveni dom u Banij i panel diskusija: Budućnost Banije: Zašto ostati?
11:30 – 13:00 – Panel diskusija: Radimo za zajednicu – primjeri dobre prakse
13:30 – 15:00 – Panel diskusija: Problemi i prilike u zapošljavanju mladih: važnost suradnje

Govornici/e na konferenciji bit će: Maja Sever (Ljudi za ljude), Tamara Jovičić (Udruga IKS), Ivan Blažević (Zaklada SOLIDARNA), Josip Miličević (Mreža mladih Hrvatske), Branimira Penić (Izvan fokusa d.o.o), Tajana Broz (LAG Zagorje-Sutla), Kaja Cunk (PiNA), Katarina Petrović i Filip Lončar (Muzej škola) i Kruno Topolski (SC Rijeka), Katarina Dropulić (PRogress media), Sven Janovski (Mreža mladih Hrvatske), Sunčica Brnardić (SSSH) i Aleksandra Gavrilović iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Moderirat će Marija Mažić (Inicijativa mladih za ljudska prava), Valentina Gambiroža Staković (DrONne) i Matea Grgurinović (Faktograf).