Aktivizam, Nekategorizirano

Postani pionir komunikacije o okolišu

Upišite se u novi jedinstveni online program komunikacije o okolišu!

Zašto? Jer uključenost građana u upravljanje i zaštitu okoliša uvelike ovisi o njihovoj osviještenosti o pitanjima zaštite okoliša. Povećanjem dostupnosti i pristupa informacijama o okolišu građani mogu postati važan akter u borbi protiv degradacije okoliša i klimatskih promjena.
Program osnažuje komunikatore za okoliš u svim sektorima društva – civilnom društvu, akademskoj zajednici, medijima, gospodarstvu i vladi. Namijenjen je svim zainteresiranima za sudjelovanje u javnim raspravama o zaštiti okoliša s različitih akademskih razina i profila, kao što su studenti, nastavnici, znanstvenici, novinari, komunikacijski praktičari, predstavnici organizacija civilnog društva i gospodarstva te javni dužnosnici. Kurikulum obuhvaća različita područja, uključujući upravljanje okolišem, sudjelovanje javnosti, rješavanje sukoba, komunikaciju o riziku, novinarstvo, društveni marketing i zagovaranje.
Povećanjem dostupnosti i pristupa informacijama o okolišu građani mogu postati važan akter u borbi protiv degradacije okoliša i klimatskih promjena.
Specijalizirani program bez diplome osmišljen je tako da se završi u šest mjeseci – od siječnja do lipnja 2023., uključujući 5 online tečajeva i završni hackathon.
Možete pratiti cijeli program od 5 tečajeva ili pohađati tečajeve zasebno i odabrati opciju ocjenjivanja – dobit ćete povratnu informaciju o svom radu i certifikat s ECTS bodovima ili opciju da samo pohađate webinare tečaja i rasprave. Osim toga, virtualna platforma za učenje omogućit će vam da unaprijedite svoje znanje vlastitim tempom. Možete pristupiti resursima za učenje, webinarima i alatima za interakciju bilo kada i bilo gdje te dobiti stalne povratne informacije od predavača-profesionalaca u tom području.

Ovaj besplatni međunarodni program provode Institut za komunikologiju (Makedonija), Sveučilište u Zagrebu (Hrvatska), Sveučilište u Novom Sadu (Srbija), Sveučilište u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) i Sveučilište u Tirani (Albanija). Financiran je iz programa ERASMUS+ Europske komisije preko Nacionalne agencije za europske obrazovne programe i mobilnost Sjeverne Makedonije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem ONLINE PRIJAVNICE do 18. prosinca 2022. godine.

Pročitajte više na www.communicating.green i prijavite se! (Izvor: h-alter)