Aktivizam, Nekategorizirano

Poziv na aktivističku radionicu u Zagrebu, 9. 5., Kuća ljudskih prava

Izvor i ilustracija: Kuća ljudskih prava

Pozivamo osobe zainteresirane za društveni angažman i doprinos pozitivnim promjenama usmjerenim na jačanje solidarnosti, socijalnu uključenost i zaštitu ljudskih prava da se prijave za ovu edukaciju. Fokus susreta bit će prijenos znanja u području društvenog angažmana, razmjena iskustva i planiranje aktivnosti solidarnog karaktera. Tematski, bavit ćemo se potrebama u zajednici povezanim sa zaštitom ljudskih prava, izjednačavanjem mogućnosti i suzbijanjem diskriminacije. Zainteresirani se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnice (ovdje) i slanjem na adresu prijave@kucaljudskihprava.hr do 8. svibnja 2016. godine. Za sva pitanja obratite se na isti e-mail ili na broj telefona Martine Horvat, 091 48 25 440 ili ili Tine Đaković, 091 33 777 42.

Na ovoj edukaciji je planirano okupljanje 25 osoba s područja Zagreba, a za inicijative solidarnosti, koje slijede i kojima to bude potrebno, bit će osigurana dodatna organizacijska i mentorska podrška za djelovanje te dodatni petodnevni susret u Zadru koji će biti i obrazovnog karaktera te poslužiti za okupljanje, međusobnu podršku i razmjenu aktivističkih grupa iz više županija. Provedene akcije solidarnosti promovirat ćemo kroz aktivističke mreže, publikaciju, javna događanja i obrazovne aktivnosti.

Organizator je GONG u suradnji sa Centrom za mirovne studije, Kućom ljudskih prava i organizacijom B.a.b.e. – Budi aktivna, budi emancipiran, u sklopu projekta „Edukacija za građane – Građani za društveni razvoj i solidarnost“. Edukacija će se održati u Zagrebu 9. svibnja, u prostoru Kuće ljudskih prava,Selska cesta 112c od 10 do 17 sati. Program radionice i prijavnica dostupni su ovdje.

Glavni kriterij za odabir sudionika/ca za ovaj programje zainteresiranost za društveni angažman i akcije solidarnosti i zaštite ljudskih prava pa vas molimo da ispunite prijavnicu u potpunosti.

Prednost imaju organizacije, inicijative i pojedinci koji imaju jasnu ideju oko tema kojima se žele baviti, koji su prepoznali društveni problem čijem rješenju žele doprinijeti ili su već aktivni.