Aktivizam, Nekategorizirano

Poziv na trening ‘Kotačić promjene: Uspostavi svoju lokalnu grupu!’

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da se odazivom na dvodnevni trening “Kotačić promjene: Uspostavi svoju lokalnu grupu!” uključite u projekt SYSTEM:RESET koji provodi 8 organizacija mladih iz 8 europskih država.
Treningom nudimo prijenos znanja, kontinuirano mentorstvo i početna sredstva za pokretanje i vođenje lokalnih grupa diljem Hrvatske. Trening će se održati od 13. do 14. 6. u Zelenoj akciji u Zagrebu. Troškovi hrane, smještaja i putovanja do Zagreba bit će pokriveni od strane Zelene akcije.

*S obzirom na situaciju s pandemijom koronavirusa, postoji mogućnost prilagodbe sadržaja treninga u online obliku.

Imate manje od 30 godina i ideju kako aktivno doprinijeti boljitku vaše lokalne zajednice? Smatrate da mladi trebaju prostor u kojem imaju mogućnost razvijati vlastite aktivnosti? Želite okupiti ljude oko svoje ideje, aktivirati vašu lokalnu zajednicu i pokrenuti promjene u vašoj neposrednoj okolini? Spremni ste na akciju?

O čemu je riječ?
Misija Aktivističke grupe Zelene akcije, pored podrške kampanjama Zelene akcije, je pomoć u razvoju novih aktivističkih grupa diljem Hrvatske, koje se vode načelima okolišne, društvene i ekonomske pravde.
Smatramo kako je pravo vrijeme za pokretanje aktivnih prostora za mlade kako bi se izgradili što veći kapaciteti za učinkovito i raznovrsno djelovanje u različitim područjima. Od prava marginaliziranih društvenih skupina do zaštite okoliša, ljudskih i ženskih prava pa i općenito aktivnosti umrežavanja i osnaživanja lokalne zajednice. Cilj nam je prenijeti svoje iskustvo te potaknuti i osnažiti motivirane pojedince i pojedinke na pokretanje vlastitih inicijativa ili ojačavanje kapaciteta za djelovanje unutar novih ili već postojećih struktura.

Kako će to izgledati?
Aktivistička grupa Zelena akcije osmislila je dvodnevni trening na kojem ćete imati priliku upoznati mlade s područja čitave Hrvatske, razmijeniti iskustva djelovanja unutar različitih lokalnih zajednica i razvijati vlastite ideje za uspostavljanje lokalnih grupa mladih. Bitno za naglasiti je kako nakon treninga cijela priča ne završava, već tek počinje! Pojedinci i pojedinke koje na treningu uspješno razviju svoju ideju i odluče je provesti, dobit će kontinuiranu mentorsku podršku od strane aktivista i aktivistkinja Zelene akcije, kao i početnu financijsku podršku potrebnu za realizaciju svojih ideja. Također će im se, bez obveze, pružiti prilika za sudjelovanje na ljetnom kampu mladih aktivista i aktivistkinja iz cijele Europe na kojem će se razmjenjivati iskustva pokretanja lokalnih grupa.

Cjelokupan tekst poziva pogledajte ovdje.