Hrvatska, Nekategorizirano

Poziv stanovnicima Travnog i Novog Zagreba na radionice i stvaranje predstave

U Kulturnom centru Travno – KUC Travno, Božidara Magovca 17, 10010 Zagreb, Croatia svaki utorak od 3. ožujka do 19. svibnja održavat će se radionice u okviru kojih će nastati predstava, radionice su dio projekta SuKultura koji je sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Pozivamo stanovnike Travnog da nam se pridruže na radionicama cirkuskih i klaunskih vještina te da zajedno s nama /TRIKO CIRKUS TEATROM/ naprave predstavu koju ćemo izvesti u KUC Travno! Pozvani su svi koje zanima učenje cirkuskih vještina i rad na kazališnoj predstavi – od školaraca do umirovljenika. Nikakvo predznanje nije potrebno, samo dobra volja i mogućnost da aktivno sudjelujete na svim radionicama i probama. Tema predstave koju ćemo raditi vezna je uz vaš / naš kvart – Travno te posebno za simbol naselja – Mamuticu. Tako, ova predstava ne može nastati bez vas! – navodi se u pozivu KUC-a  Travno.

I zato: Ako ste dječak ili djevojčica, umirovljenik ili umirovljenica, ako svaki dan teglite školsku torbu, ako ste kućanica, teta iz vrtića, poštar, blagajnica, ako ste šetač psa, prodavač kokica, ako pjevate u zboru, bavite se judom, vozite bicikl, ako volite romantične komedije, ili više one crne, ako ljeti hodate bez potkošulje, a zimi se obrubljujete šalom ili bar kapom, ako vam pobjegne osmijeh kad dobijete nešto džaba, ako volite maštati, ako se volite družiti, ako se ne bojite učiniti nešto uzbudljivo i novo – dođite – u ovom našem malom cirkusu ima mjesta za svakoga!

Projekt SuKultura odobren je na natječaju Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi (objavljen u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.) sa svrhom razvoja dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora. Projekt se provodi na području Novog Zagreba, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i okuplja sljedeće partnere: Domino, Eurokaz, Gong, Kulturni centar Travno, Centar za kulturu Novi Zagreb i Grad Zagreb. Nositelj projekta je udruga Domino. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.119.068,44 HRK, a Europska unija je kroz Europski socijalni fond sufinancirala projekt u iznosu od 1.801.208,174 HRK.

Organizacija radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost udruge Domino.