Aktualno, Nekategorizirano

Poziv za predlaganje kandidata za Nagradu za promicanje prava djeteta

foto HINA / Bernard ĆAVAR
foto HINA / Bernard ĆAVAR

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva fizičke i pravne osobe da do sredine listopada predlože kandidate za godišnju i nagradu za životno djelo za promicanje prava djeteta u 2017. godini.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji je rad trajan doprinos promicanju prava djeteta, onima koji su pridonijeli zaštiti prava i interesa djeteta u duljem razdoblju, za profesionalne karijere ili dobrovoljnog sudjelovanja u udrugama koje se bave pravima i interesima djece, onima koji su označili vrijeme u kojem su djelovali te čija djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se u obliku medalje, povelje i u novcu.

Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima i/ili grupi pojedinaca, ako je to ostvarenje rezultat njihova zajedničkog rada, i to:  za najznačajnija ostvarenja postignuta u radu na području promicanja prava djeteta, za ostvarenja koja su bila objavljena ili predstavljena tijekom protekle godine, te onima koji uživaju ugled uzornih stručnjaka i radnika.

Dodjeljuju se do tri Godišnje nagrade u obliku povelje i u novcu.

Što sve moraju sadržavati prijedlozi za Nagrade, navedeno je u natječaju za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2017. godini, koji je objavljen u Narodnim novinama.
Prijedlozi za dodjelu Nagrade upućuju se Ministarstvu, Sektor za obitelj, djecu i mlade, Služba za obitelj i djecu, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, u roku od 15 dana od objave natječaja u Narodnim novinama. (HINA)