Aktivizam, Nekategorizirano

Poziv za prijavu projekata održivog razvoja povodom Europskog tjedna održivog razvoja 2019.

esdw-cover photo2019Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već petu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. Prošlogodišnji Europski tjedan održivog razvoja imao je 6.035 registriranih događaja koji su se odvijali u 34 europske zemlje! – stoji u pozivu udruge ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, koja je koordinator ove inicijative u Hrvatskoj.

Prijaviti se možete do 30. svibnja 2019.

Ovogodišnji Europski tjedan održivog razvoja ponovno će se usredotočiti na događaje i aktivnosti povezane s Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR) u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Program za održivi razvoj 2030. i njegovih 17 ciljeva održivog razvoja ističe ključne probleme koji zahtijevaju hitno djelovanje na svim razinama i uključivanje svih relevantnih dionika.

Ove godine Europski tjedan održivog razvoja prvi puta surađuje s Akcijskom kampanjom UN-a za GCOR i njihovim globalnim danom djelovanja, koji se održava 25. rujna. Kako bi se povećala suradnja i vidljivost, svim organizatorima događanja će se, osim pojavljivanja na stranicama ETOR-a, pružiti prilika za vidljivost i na web stranici UN-ove kampanje.

Tijekom postupka registracije događaja, organizatori događaja moraju samo označiti kvadratić da se slažu s prijenosom svojih podataka o događajima na web stranicu UN SDG Action Campaign.

Zašto prijaviti svoj događaj?
Postat ćete dio europske inicijative;
Vaša podrška je važna u provedbi Ciljeva održivog razvoja na različitim razinama (EU, nacionalna, regionalna i lokalna);
Vaš događaj, zajedno sa svim ostalim događajima, pokazuje da Europa može napraviti razliku;
Vaš događaj će biti vidljiv – tisućama ljudi; i
Dobit ćete pristup logotipima i letcima ETOR-a, kako biste promovirati svoj događaj.

Postupak prijave
Razmislite o tome kako možete promovirati održivi razvoj i provedbu Globalnih ciljeva održivog razvoja, isplanirajte aktivnosti i osmislite projekt ili događaj koji ćete održati u razdoblju od 30. svibnja do 5. lipnja 2019.
Svoju ideju predstavite i prijavite najkasnije do 30. svibnja 2019. na sljedećoj poveznici http://www.esdw.eu/register/
Tko se može prijaviti?
Kako bi se potakla uključenost i različitosti, prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj / projekt promiče održivi razvoj.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču.

Organizirajte i promovirajte svoju inicijativu tijekom ETOR-a 2019.! Istražite koji se događaji odvijaju u Europi i uključite se u aktivnosti u vašoj blizini!

Za više informacija kontaktirajte ODRAZ .