Aktualno, Nekategorizirano

Otvorene prijave za Europski tjedan održivog razvoja 2021.

Još jedna godina, još jedna prilika za promicanje održivog razvoja u vašoj zajednici, regiji, zemlji i Europi, navodi Odraz u priopćenju koje slijedi:

Aktivno se uključite i sudjelujte u sedmom po redu Tjednu održivog razvoja, koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada pod motom „Misli globalno, djeluj lokalno“. Baš kao i prošle godine, vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna.

Događaji koje organizirate mogu biti veliki ili mali, možete ih organizirati uživo (u skladu s lokalnim epidemiološkim smjernicama) ili online. Možete isplanirati predavanje ili prezentaciju na temu koja vas zanima, održati webinar o održivim financijama ili organizirati akciju čišćenja okoliša te na taj način pokazati kako doprinosite održivosti.

Iako veliki događaji privlače mnogo ljudi i podižu svijest o važnim pitanjima, mali događaji pokazuju kako je svaka mala akcija važna te da svatko može napraviti razliku. Dakle, okupite svoje prijatelje ili kolege, razmislite o tome kako možete postići najveći utjecaj, prijavite svoj događaj već danas i pridružite se europskom pokretu za postizanje ciljeva održivog razvoja.

Što je Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)?

Europski tjedan održivog razvoja je europska inicijativa koja se od 2015. godine obilježava diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijative u Hrvatskoj.

Zašto prijaviti svoj događaj?
Postat ćete dio europske inicijative
Povećat ćete prepoznatljivost svog događanja na nacionalnoj i europskoj razini
Saznat ćete više o 17 ciljeva održivog razvoja UN-a i kako se vaše događanje može povezati s njima
Dobit ćete pristup logotipima i letcima ETOR-a, kako biste promovirali svoj događaj.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, inicijative, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani koji žele pokrenuti akciju u svom okruženju, ako predložena inicijativa / događaj / projekt promiče održivi razvoj i ciljeve održivog razvoja.

Više o prijavi ESDW