Aktualno, Hrvatska

Ključne informacije o pozivu Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za promociju STEM-a dostupne su od sada i putem video učilica!

Želite unaprijediti kapacitete svojih OCD-a, a pritom promovirati STEM kroz inovativne projekte za djecu i učenike?

Tada je za vas idealan natječaj  „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za promociju STEM-a“. Ovaj poziv objavljen je od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva . 85% od vrijednih 20 milijuna , koliko iznosi ukupna vrijednost Poziva, sufinancirano je iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), dok je izvor sufinanciranja preostalih 15% – nacionalni.

Prijavitelji na natječaj mogu biti udruge i zaklade koje su registrirane i djeluju u području povezanim s obrazovanjem, znanosti, istraživanjem ili tehničkom kulturom, a cilj im je kroz inovativne projekte popularizirati STEM-a među djecom i učenicima s ciljem socijalnog uključivanja u kontekstu obrazovnog sektora.

No, kako bi vaši projektni prijedlozi bili u skladu s predodređenim načinom podnošenja projektnih prijedloga, ispunjavali kriterije odabira projektnih prijedloga te pravila provedbe projekata koji se financiraju u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga, ključan dokument kojim se zainteresirani OCD-i trebaju voditi je Upute za prijavitelje. Navedeni dokument dostupan je putem poveznice u nastavku: https://esf.hr/esfplus/wp-content/uploads/2024/05/Upute-za-Prijavitelje-1.pdf.

Ukoliko želite dobiti uvid u osnovne informacije o Pozivu, za vas smo pripremili interaktivne video učilice, dostupne također putem poveznica:

Učilica o Prihvatljivim projektnim aktivnostima i mjerljivim ishodima STEM Poziva 2024 – https://vimeo.com/953561229

Učilica o Prihvatljivim prijaviteljima i partnerima STEM Poziva 2024 – https://vimeo.com/953562112

Učilica o Prihvatljivosti troškova STEM Poziva 2024 – https://vimeo.com/953562213

Učilica o Općim informacijama STEM Poziva 2024 – https://vimeo.com/953559630

Učilica o Horizontalnim načelima STEM Poziva 2024 – https://vimeo.com/953559565

Ukoliko vam ovaj poziv zvuči interesantno, požurite s prijavama jer je Poziv otvoren do 04.07.2024.