Aktualno, Nekategorizirano

Druga radionica jačanja kapaciteta OCD-a za popularizacijom STEAM-a projekta “Misli (na) plavo”

Društvo istraživača mora 20000 milja poziva predstavnike partnera i suradnika na drugu radionicu za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEAM-a kroz prizmu znanosti o moru i tehnologije među ciljanim skupinama djece, mladih i šire javnosti naziva „OCD-ovi MISLE (NA) PLAVO II“, navodi u pozivu Društvo 20000 milja.

Radionica će se održati u Zadru, u prostorijama Društva 20000 milja (Ivane Brlić Mažuranić 38) u petak 16. prosinca 2022. od 11:30. Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite odgovorom na obrazac na POVEZNICI zaključno sa srijedom 14. prosinca do 15 sati.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i mi na njega“. Projekt „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ prijavljen je na poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja – prirodoslovnih znanosti, kroz prizmu „znanja o moru“ (ocean literacy) (kroz edukacije, treninge, osposobljavanja i razmjene iskustava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj
razini) uz paralelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja, sa svrhom popularizacije „znanja o moru“ među krajnjim korisnicima – djeca, mladi i opća populacija.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Nositelj je Društvo istraživača mora – 20000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba Environment Art.

Ovo je prva od dvije radionica jačanja kapaciteta. Druga radionica jačanja kapaciteta odvija se u drugoj godini provedbe projekta – zaključuje se u pozivu.