Aktivizam, Nekategorizirano

Društvo 2000 milja predstavlja projekt popularizacije znanja o moru kao STEM područja

Društvo istraživača mora – 2000 milja i partneri na projektu Sveučilište u Zadru, Udruga za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruga studenata BIUS, Udruga Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetnička organizacijom Silba Environment Art, pozivaju na predstavljanje projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, predstavljanje projekta održat će se putem ZOOM aplikacije, u četvrtak 8. srpnja u 11 sati. Prijave sudjelovanja potvrdite prijavom na  poveznicu, zaključno sa srijedom, 07. srpnja.

Projekt „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ ugovoren je temeljem poziva za dodjelom bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“. Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja – prirodoslovnih znanosti, kroz prizmu „znanja o moru“ (ocean literacy) (kroz edukacije, treninge, osposobljavanja i razmjene iskustava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini) uz pararelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja, sa svrhom popularizacije „znanja o moru“ među krajnjim korisnicima – djeca, mladi i opća populacija.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Više informacija o projektima dostupno je na stranicama i društvenim mrežama: www.drustvo20000milja.hr i https://www.facebook.com/drustvo20000milja/