Hrvatska, Nekategorizirano

Radionica za osmišljavanje edukativnog STEM sadržaja znanosti o moru

Društvo istraživača mora 20000 milja poziva predstavnike partnera i osnovnoškolskih formalnih edukatora na radionicu za osmišljavanje edukativnog sadržaja za podizanje svijesti o STE(A)M području kroz prizmu znanosti o moru i tehnologije među djecom osnovnoškolskog uzrasta (7. i 8. razred) radnog naziva „ŠKOLARCI MISLE (NA) PLAVO“.

Radionica će se održati u Zadru, u Društvu 20000 milja (Zrinsko – Frankopanska 3) u subotu 22. i nedjelju 23. siječnja. U ponedjeljak 24. siječnja u sklopu radionice planira se testiranje izrađenog edukativnog programa.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite odgovorom na obrazac na POVEZNICI zaključno s četvrtkom 13. siječnja do 15 sati.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i mi na njega“. Projekt „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ prijavljen je na poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja – prirodoslovnih znanosti, kroz prizmu „znanja o moru“ (ocean literacy) (kroz edukacije, treninge, osposobljavanja i razmjene iskustava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini) uz pararelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja, sa svrhom popularizacije „znanja o moru“ među krajnjim korisnicima – djeca, mladi i opća populacija.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnisredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Nositelj je Društvo istraživača mora – 20000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba Environment Art.

Za sva dodatna pitanja o organizaciji ali i o samom projektu možete se obratiti na e-mail bcolic@drustvo20000milja

Trodnevna radionica za pripremu provedbe edukativnog programa za djecu osnovnoškolskog uzrasta (7. i 8. razred) radit će na već postojećim okvirima edukativnih programa Društva 20000 milja i osmisliti inovativne segmente za upotrebu s kamp prikolicom i brodom kroz četiri platforme.
RASPORED TRODNEVNE RADIONICE

(Izvor: Društvo istraživača mora – 20000 milja)