Aktualno, Nekategorizirano

Radionica razvoja STEM edukativnih programa za popularizaciju znanja o moru

Društvo istraživača mora 20000 milja za predstavnike partnera i srednjoškolskih formalnih edukatora održat će radionicu za osmišljavanje edukativnog sadržaja za popularizaciju STE(A)M područja kroz prizmu znanosti o moru i tehnologije među mladima radnog naziva „MLADI MISLE (NA) PLAVO“, navodi u pozivu udruga.

Radionica će se održati u Zadru, na adresi Društva 20000 milja (Zrinsko – Frankopanska 3)  u petak, subotu i nedjelju 15., 16. i 17. listopada. Potvrde sudjelovanja šalju se na e-adresu: bcolic@drustvo20000milja zaključno s utorkom, 12. listopada,  do 15 sati.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i mi na njega“ koji je ugovoren za sufinanciranje na pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a”. Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja – prirodoslovnih znanosti, kroz prizmu znanja o moru (ocean literacy) (kroz edukacije, treninge, osposobljavanja i razmjene iskustava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini) uz pararelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja, sa svrhom popularizacije znanja o moru među krajnjim korisnicima – djecom, mladima i općom populacijom.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Nositelj je Društvo istraživača mora – 20000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba Environment Art.

Radionica tematski povezuje dvije aktivnosti projekta: Razvoj i osmišljavanje mobilnih edukativnih sadržaja  i Razvoj tripartitnog edukativnog programa – zaključuje se u pozivu.