Aktualno, Nekategorizirano

Završna konferencija STEM projekta “Misli (na) plavo”

Društvo istraživača mora 20000 milja u partnerstvu sa Sveučilištem u Zadru, Udrugom za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udrugom studenata BIUS, Udrugom Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničkom organizacijom Silba Environment Art organizira predstavljanje rezultata projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ sufinanciranog u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Predstavljanje rezultata projekta održati će se putem ZOOM aplikacije, u ponedjeljak 8. svibnja u 10 sati. (PRIJAVA)

U ove dvije godine osposobljen je velik broj članova naših udruga za provedbu edukacije o moru upravo kroz STEM, a kroz našu opremljenu kampicu prošlo je više stotina djece te smo posjetili sedam županija lijepe naše, dok su nas na Silbi posjetili vrijedni i marljivi srednjoškolci iz Obrovca i Drniša. Naša putujuća izložba prošla je također puno mjesta, po suncu i po kiši ali i po snijegu, po danu ali i po noći, i uvijek je izazivala pozitivne reakcije, zapitkivanja i propitkivanja ljudi, kako i zašto smo povezani s morem i kakav utjecaj ono ima za nas a kakav mi na njega. Potaknuli smo nešto drugačiji razgovor u ovim zajednicama i
donijeli dašak mora. Bilo je uspona i padova, te je ovo sve bilo iznimno poučno za nas i za cijeli tim koji je sudjelovao u projektu – navodi se u pozivu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Projekt „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ prijavljen je na poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja – prirodoslovnih znanosti, kroz prizmu „znanja o moru“ (ocean literacy) (kroz edukacije, treninge, osposobljavanja i razmjene iskustava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini) uz pararelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja, sa svrhom popularizacije „znanja o moru“ među krajnjim korisnicima – djeca, mladi i opća populacija.

Nositelj je Društvo istraživača mora – 2000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba Environment Art.

Facebook najava