Hrvatska, Nekategorizirano

Godišnje nagrade za novinare koji promiču vrijednosti obrazovanja

Franjo Lepan, Ivana Sučić i Josipa Pletikosić dobitnici su nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja koju dodijeljuje udruga Pragma.
Franjo Lepan, Ivana Sučić i Josipa Pletikosić dobitnici su nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja koju dodijeljuje udruga Pragma.

Ove godine, od sedamnaest prijavljenih novinarskih radova, dobitnici nagrade po kategorijama su, za tiskani/online prilog nagrađen je Franjo Lepan za rad “U školi ima sve petice, a doma se brine o bratu i bolesnoj baki” objavljen u „24 sata“; za radijski prilog nagrađena je Ivana Sučić za prilog “Moji prijatelji iz Fortice”, emisija Izvan okvira”, Hrvatska radiotelevizija, a za televizijski prilog nagrađena je Josipa Pletikosić, Provjereno, Nova TV, za rad “Prilika za bolju mladost” (Ispovijesti dječaka iz popravnog doma).

Dobitnici su istaknuli kako Nagrada dodatno dobiva na vrijednosti činjenicom što su o njoj odlučivali učenici, smatraju je važnom u medijskom opismenjavanju djece, a prisutnim su učenicima poručili kako će ih samo njihov trud i cjeloživotno obrazovanje dovesti do uspjeha i sličnih društvenih priznanja.

Uvodno su se sudionicima na dodjeli obratili predsjednik Pragme, Nedjeljko Marković, predstavnica Europske komisije Nadia Bonifačić i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Katarina Milković. Održana je kraća panel rasprava o medijskoj pismenosti u kojoj su sudjelovali prof.dr.sc. Danijel Labaš, predsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, Dragica Marjanović, direktorica Službe marketinga i komunikacija UNIQA osiguranja i Jelena Adamlje, voditeljica Savjetovališta Pragme.

Izvor: www.udruga-pragma.hr