Aktualno, Nekategorizirano

Predstavljanje publikacije udruge Krijesnica

Publikacija je izrađena u suradnji s Pravobraniteljstvom za osobe s invaliditetom
Publikacija je izrađena u suradnji s Pravobraniteljstvom za osobe s invaliditetom

Udruga Krijesnica organizira predstavljanje publikacije “Prava i načini ostvarivanja prava djece i obitelji suočenih s malignim bolestima u Republici Hrvatskoj”, prve publikacije takve vrste u Hrvatskoj, a koje će se održati 23. svibnja u 13 sati u velikoj dvorani (5. kat) Klinike za tumore, Ilica 197.

Publikacija sadrži pregled prava, propisa i zakonskih rješenja za ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi, zdravstvenog i mirovinskog osiguranja te obrazovanja.

Predstavit će ju Vesna Mužina, dipl.soc.radnica, Savjetnica pravobraniteljice osoba s invaliditetom te Mira Pekeč-Knežević, dipl.soc.radnica, Zamjenica pravobraniteljice osoba s invaliditetom.

Predstavljanje Publikacije popratit će predstavnici institucija.

Krijesnica nastoji pružiti svekoliku pomoć obiteljima koje se suočavaju s malignom bolešću, a koja u psiho-emocionalnom i u materijalnom smislu ugrožava cijelu obitelj.

– Želja nam je pomoći kako bi se sva roditeljska snaga mogla usmjeriti na pružanje podrške djetetu i kako bi se izbjegle dodatne poteškoće vezane uz liječenje, često i materijalne prirode. Vođeni time, Krijesnica je u suradnji s Pravobraniteljstvom za osobe s invaliditetom izradila ovu publikaciju kao vodič roditeljima u zamršenom sustavu socijalne zaštite koji roditelji teško razumiju, a ponekad u njemu još teže ostvaruju različita prava za sebe i svoje oboljelo dijete – kažu u udruzi Krijesnica.

Nakon predstavljanja brošure predviđeno je vrijeme za pitanja roditelja čija su djeca trenutno na liječenju i raspravu zainteresirane stručne javnosti.