Hrvatska, Nekategorizirano

Predstavnici Saveza izviđača upoznali predsjednika Milanovića s aktivnostima koje provode

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četvrtak izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske, a oni su ga upoznali s tradicijom svog djelovanja koja traje već 110. godinu, kao i s aktivnostima koje provode na području cijele zemlje.

Istaknuli su kako Savez ima 4000 članova, a svake godine u njihove aktivnosti uključeno je preko 10.000 djece i mladih što smatraju posebno važnim jer se na taj način od djetinjstva razvija svijest o važnosti zaštite okoliša.

Posebno su izdvojili svoj projekt pošumljavanja požarima opustošenih površina u Dalmaciji „Boranka“ pokrenut 2018. godine i za koji je Savez izviđača dobio brojne nagrade i priznanja te im omogućio širenje ideje pošumljavanja opožarenih površina ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Predstavnici Saveza izviđača najavili su predsjedniku Milanoviću i svoje uključivanje u projekt ozelenjavanja javnih površina na razini cijele Hrvatske koji bi se trebao provoditi u suradnji s općinama i gradovima, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika. (Hina)