Hrvatska, Nekategorizirano

Prijatelji životinja: Grad Karlovac treba odustati od natječaja za sklonište za pse

Izvor i foto: HINA
Izvor i foto: HINA

Iz Udruge “Prijatelji životinja” u ponedjeljak su izrazili zadovoljstvo mogućnošću da Gradsko vijeće Grada Karlovca odustane od natječaja za sklonište za pse jer bi to, kako tvrde, bilo u interesu pravilne zaštite životinja u tom gradu.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić pokazao je na današnjem sastanku “veliku volju da se odustane od natječaja”, ističu u priopćenju “Prijatelji životinja”.

Također napominju da se od natječaja može odustati jer “još nije potpisan nikakav ugovor”, dok gradonačelnik kaže kako ipak treba provjeriti pravne mogućnosti.

Zamjenica karlovačkog gradonačelnika Marina Kolaković prošlog tjedna je rekla da je Grad Karlovac raspisao natječaj, u dnevni red sjednice Gradskog vijeća uvrstio odabir ponude i da će predložiti da se za “obavljanje poslova komunalne djelatnosti skloništa za životinje na području Grada Karlovca prihvati ponuda Veterinarske ambulante Pokupsko Cerje d.o.o” iz Sisačko-moslavačke županije zbog najpovoljnije ponude od 37.000 kuna mjesečno.

Veterinarska stanica iz Rijeke ponudila je 42.000 kuna, a karlovačka tvrtka CERP, koja je od 2009. dosad neprekidno držala sklonište za pse po ugovoru s Gradom, 50.000.

Na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća u srijedu vidjet će se hoće li se odustati od natječaja. Župan Karlovačke županije Ivan Vučić prošli je tjedan izjavio da “suosjeća s jadnim životinjama”, te da je Županija voljna, unatoč činjenici da su skloništa za životinje u nadležnosti gradova i općina, potpomagati njihov rad i s više od sadašnjih 50.000 kuna godišnje.

Oporbeni vijećnici SDP-a u javnim su istupima kritizirali mogućnost da azil bude 50 kilometara udaljen od Karlovca jer bi to, kako smatraju, bitno umanjilo šansu psima izgubljenima u Karlovcu da ih ikada više tko potraži, pronađe i udomi.

Prijatelji životinja naglašavaju da Grad Karlovac “može i treba odustati od tog natječaja jer je to u interesu Karlovca, njegovih građana, udruga koje u njemu djeluju i budućnosti razvoja pravilne zaštite životinja u gradu Karlovcu”.