Hrvatska, Nekategorizirano

Prijatelji životinja pozivaju na predavanje „Bajka o sretnoj kravici i veselom teletu”

kravlje mlijekoPrijatelji životinja pozivaju na intrigantno predavanje u sklopu izložbe O životinjama i ljudima Mlijeko: Raskrinkavanje dječjih mitova – 11. 5. u 18 sati, zagrebački Etnografski muzej: „Bajka o sretnoj kravici i veselom teletu”.

Nedavno otvorena izložba „O životinjama i ljudima” u zagrebačkom Etnografskom muzeju (Trg Mažuranića 14) izaziva veliko zanimanje ne samo svojim sadržajem, nego i edukativnim programima koji će se odvijati u Muzeju sve do studenoga. U proljetnom ciklusu predavanja, u četvrtak 11. svibnja 2017. u 18 sati, Vedran Romac, socijalni radnik, predavač, aktivist za prava životinja i vegan, održat će predavanje „Bajka o sretnoj kravici i veselom teletu”.

Mliječna industrija i njezini proizvodi obavijeni su nevjerojatnim velom nevinosti, a njihov marketing počiva na razvijanju duboke podsvjesne i svjesne poveznice između mlijeka i mliječnih proizvoda i pojmova „obitelj”, „zdravlje obitelji”, „zdravlje djeteta”, „razvoj djeteta” i sl. Vedran Romac govorit će o mitovima u koje vjerujemo od ranoga djetinjstva te zašto nam je ugodno zamišljati idilične prikaze spokojnih i zadovoljnih krava na zelenim pašnjacima.

Ovo intrigantno predavanje odgovara na mnoga pitanja koja izložba postavlja o odnosu čovjeka prema životinjama, od kojih je najvažnije što danas znači biti čovjek, kako društvo definira što je humano i koje to izazove nosi u budućnosti. Posjetitelji će moći svojim pitanjima i komentarima aktivno sudjelovati u predavanju i preispitati uvriježena vjerovanja.

Udruga Prijatelji životinja nastavit će suradnju s Etnografskim muzejom na izložbi „O životinjama i ljudima” daljnjim predavanjima za javnost, kao i radionicama za djecu vrtićke dobi i učenike osnovnih škola. Poziva sve da dođu na predavanje, pogledaju izložbu i razmisle i o njezinoj poruci osobne promjene i poticanja na aktivizam za životinje.

Više informacija može se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr.