Hrvatska, Nekategorizirano

Prijave programa podrške ranjivim društvenim skupinama do 25. srpnja

Izvor: HINA
Izvor: HINA

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je poziv za prijavu programa i projekata za smanjenje socijalne isključenosti i integraciju socijalno osjetljivih skupina, ukupne vrijednosti sedam milijuna kuna.

Programe i projekte pružanja usluga beskućnicima, podrške integraciji izbjeglica i bivših zatvorenika te zaštiti starijih osoba mogu prijaviti sve zainteresirane udruge do 25. srpnja ove godine, priopćila je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Cilj je pružanje podrške određenim ranjivim skupinama koje su socijalno isključene ili su u riziku od socijalne isključenosti u Hrvatskoj.

Među programima koje će se financirati navedeni su trogodišnji programi razvoja usluga za beskućnike u lokalnoj zajednici kao što su: dnevni boravci, stambene zajednice, podrška u integraciji i uključivanju u život zajednice i usmjereni podršci pri zapošljavanju i razvoju novih vještina beskućnika

Poziv je raspisan i za projekte integracije osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom, bivših zatvorenika i njihovih obitelji, te za projekte zaštite od nasilja starijih osoba.

U planu su medijske kampanje, projekti informiranja i pružanja savjetodavne pravne pomoći u svrhu sprječavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba te projekti usmjereni podizanju kvalitete života s ciljem njihova zadržavanja u vlastitom domu (usluge prijevoza).

Informacije o natječaju, kao i cjelokupna natječajna dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, koja je jedno od provedbenih tijela natječaja (www.civilnodrustvo-istra.hr) te na mrežnim stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih.