Aktualno, Nekategorizirano

Projekcija filma "The Yes Men: Pobuna!"

Aktivisti skupine The Yes Men, Mike Bonanno i Andy Bichlbaum, posvetili su život osvještavanju letargične javnosti o toksičnim djelovanjima velikih korporacija
Aktivisti skupine The Yes Men, Mike Bonanno i Andy Bichlbaum, posvetili su život osvještavanju letargične javnosti o toksičnim djelovanjima velikih korporacija

Novu dokumentarnu godinu Restart label započinje zagrebačkom kino-premijerom filma The Yes Men: Pobuna! (The Yes men are Revolting) Laure Nix, film o gerilskim akcijama jedne od najzanimljivijih i najkontroverznijih aktivističkih kolektiva na svijetu. Prva zagrebačka projekcija filma dogodit će se u srijedu, 18. siječnja, u 19 sati u dvorani Zelene akcije (Frankopanska 1), nakon čega slijedi panel diskusija “Metode aktivizma – primjeri uspješnih javnih akcija u Hrvatskoj” koja se organizira u suradnji s Pravom na Grad i Zelenom akcijom. Ulaz je besplatan. Film nastavlja igrati od četvrtka u Dokukinu KIC i drugim hrvatskim gradovima.
Aktivisti skupine The Yes Men, Mike Bonanno i Andy Bichlbaum, posvetili su život osvještavanju letargične javnosti o toksičnim djelovanjima velikih korporacija poput Shella i Gazproma, i to humorističnim gerilskim pothvatima, nevinim prijevarama te sumanutim javnim istupima.

U svom trećem filmu The Yes Men: Pobuna! (prva dva su The Yes Men i The Yes Men popravljaju svijet / The Yes Men fix the World) posvetili su se aktualnom fenomenu globalnog zatopljenja, kombinirajući vlastite akcije kojima ismijavaju establišment s jednostavnim, simpatičnim animiranim klipovima koji će svakom laiku objasniti pozadinu ekoloških problema danas.

Ulaz na film i raspravu je besplatan. Ostale projekcije filma održavaju se u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) 19. siječnja u 21,30 sati, 20. siječnja u 19 sati, 21. siječnja u 21 sat i 22. siječnja u 19 sati.