Hrvatska, Nekategorizirano

Razvrstavanje otpada u Oroslavju

uzor_crAquafilCRO d.o.o., kao donator, Udruga za održivi razvoj Hrvatske, kao izvođač, Osnovna škola Oroslavje i Dječji vrtić Cvrkutić Oroslavje, kao primatelji donacije i gradonačelnik Grada Oroslavja, kao pokrovitelj, potpisali su 10 Sporazum o izvođenju Pilot projekta – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada pomoću Dječjeg priručnika za održivi razvoj.

Projekt je realiziran s dvije skupine djece od po 25 sudionika iz Osnovne škole Oroslavje i iz Dječjeg vrtića Cvrkutić Oroslavje pomoću Dječjeg priručnika za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada te dvije eko radionice, po jedna za svaku skupinu djece.

Kako bi djeca u svakoj prilici znala prepoznavati i razvrstavati otpad, potrebno ih je odgajati i obrazovati od najranije dobi te poticati na željeno ponašanje u vrtićima i osnovnim školama na njima zanimljiv način.

Održiva budućnost i Zero waste svijet ovise o današnjem valu promjena ponašanja. Stoga je UZOR-ov cilj da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak Dječjeg priručnika za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada.

Naposljetku, primjer partnerske suradnje civilnog, poslovnog i javnog sektora za odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj u Oroslavju, dokazuje da je navedeni cilj dostižan i ostvariv.