Aktualno, Nekategorizirano

Sajam američkih koledža i sveučilišta za tjedan dana u Hrvatskoj

SAD i dalje predstavlja vodeću obrazovnu destinaciju.
SAD i dalje predstavlja vodeću obrazovnu destinaciju.

Na sajmu će se predstaviti 11 visokih učilišta iz 8 američkih saveznih država te američka sveučilišta sa sjedištem u 3 europske zemlje. Na sajmu će izlagati velika javna sveučilišta poput Univeristy of Arizona, koje se svrstava među 100 najboljih sveučilišta u svijetu*, kao i privatna visoka učilišta poput Rochester Institute of Technology (RIT) s kampusima u Zagrebu i Dubrovniku.

S preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta, 21,3 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 974, 926 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2014./15., SAD i dalje predstavlja vodeću obrazovnu destinaciju za međunarodne studente te se nalazi na visokom šestom mjestu u svijetu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu.

Najtraženiji studijski programi na američkim sveučilištima su poslovno upravljanje i inženjerski smjerovi, a po broju međunarodni

h studenata prednjače savezne države Kalifornija i New York.**

Na EducationUSA sajmu predstavit će se: Bentley University Graduate School of Business, Central Penn College, Fairleigh Dickinson University, Minerva Schools at KGI, Rochester Institute of Technology – RIT Croatia, Savannah College of Art and Design (SCAD), Shoreline Community College, St. John’s University, The University of Arizona, Webster University i West Virginia University.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracija će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no za brži ulazak preporučuje se registracija unaprijed. Registracijski obrazac dostupan je na stranici: www.iro.hr