Aktivizam, Nekategorizirano

Sklonište za nezbrinute životinje poziva građane da upoznaju teže udomljive pse

Nino
Nino

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba poziva građane da upoznaju teže udomljive pse. Riječ je o psima na čijem odgoju treba nastaviti raditi novi vlasnik.

U posljednjih pet godina kroz Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba prošlo je tridesetak teže udomljivih pasa, a sada svoj novi dom traže četiri takva psa. Ti se psi ne slažu dobro s drugim psima, a izbirljivi su i kad su ljudi u pitanju. Osim da si sa psom „klikne“ na prvu, od novog se vlasnika očekuje nastavak intenzivnog rada na njegovu odgoju. Zbog toga mu Sklonište u Dumovcu osigurava besplatno pohađanje škole za pse.

„Odgoj pasa danas je nužnost. Oni psi koji završe u Skloništu, tu traže i dodatan angažman naših djelatnika i volontera. Naime, nerijetko se bivši vlasnici nisu dovoljno brinuli o odgoju pasa, a neki nam psi dolaze i s raznim traumama. Za resocijalizaciju je neophodno da se svakom psu u čim kraćem roku nađe odgovarajući dom. Za teže udomljive pse idealna je kuća s okućnicom ili dvorištem kako bi psi imali dovoljno prostora za trčanje i igru. Među potencijalnim novim vlasnicima posebno su poželjni poznavatelji pasmina, odnosno tipova tih pasa“, ističe Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čiji je sastavni dio Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Trenutačno u Skloništu boravi sto šezdeset pasa i svaki od njih zaslužuje mnogo ljubavi i pažnje. Teže udomljivi psi su američki stafordski terijer Nino, križani američki stafordski terijer Dino, križani cane corso

Margareta
Margareta

Margareta i križanac američkog staforskog terijera i nizozemskog ovčara Prossi.

Psi su to koji vole zadatke i interakciju s ljudima, a uz malo vježbe svladat će i neke nedostatke u ponašanju, primjerice, naučit će šetati na povodcu.

„Većina teže udomljivih pasa koji su prošli kroz naše Sklonište, sjajno se snašla u novim domovima. U kontaktu smo s njihovim vlasnicima i ponosni smo koliko su psi napredovali u novom okruženju. Voljeli bismo da te uspješne priče nadahnu one koji našim trenutačnim stanarima mogu pružiti novi dom“, poručila je Tatjana Zajec, v. d. voditelja Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Dodatne informacije o teže udomljivim psima mogu se dobiti telefonski putem Info centra Dumovca ili uživo u Skloništu.

 

 

 

 

Prossi
Prossi