Nekategorizirano, Stajališta

Škola koja je povukla više EU novca nego mnogi gradovi

1344122Brodsko-posavska županija odnedavno je bogatija za jedan centar kompetentnosti i jedan ogledni centar – mentor u strukovnom obrazovanju. Brodska Tehnička škola imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti za područje strojarstva, dok je u sektoru poljoprivrede kao ogledni centar kompetentnosti prepoznata Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, prenosi Lokani.hr.

Za opremanje i podizanje pedagoških standarda ova je škola povukla gotovo 7 milijuna eura europskog novca, što nije uspjelo ni mnogim gradovima. Sve je to uloženo u školu. Otvoreni su novi programi, kurikulumi, laboratoriji, edukacija nastavnika…

– Reljkovićeva škola ima sve uvjete centra kompetencija. Njezini učenici već sada rade na platformama koje su postavili i povezani su s tržištem rada – rekao je zamjenik župana Damir Mirković.

Škola budućnosti s jasnom vizijom i strategijom samostalno je ostvarila preduvjete za centar kompetentnosti uz pomoć pretpristupnih fondova i prepoznata je kao primjer dobre prakse. Temeljem dosadašnjeg rada i ostvarenih rezultata, odrađivat će mentorski posao za sve centre kompetencije u sektoru poljoprivrede.