Aktivizam, Nekategorizirano

Smoqua – Festival queer i feminističke kulture: Nemapirani teritoriji

Mi smo spremne za 5. Smoquicu, a vi?! Ispunjenog srca najavljujemo 5. izdanje Smoque, koja će vas osvojiti raznolikim sadržajem, inspirativnim ljudima i toplom atmosferom. LORI, uz partnerice PaRiter i platformu Građanke svom gradu, poziva sve ljude dobre volje i otvorena uma i srca da nam se pridruže u novom izdanju zajedničkog promišljanja, razgovora, druženja i zabave od četvrtka 7. do subote 9. listopada 2021. godine u Rijeci – navodi udruga LORI.

O FESTIVALU

5. festival queer i feminističke kulture Smoqua (7. – 9.10.2021.) okuplja aktiviste/kinje i umjetnike/ice iz cijele Europe: Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke, Srbije, Francuske, Poljske, itd.

Tema ovogodišnjeg festivala Nemapirani teritoriji u fokus postavlja pitanje tijela kao polazišne točke promišljanja granica fizičkog, materijalnog i posredovanog unutar patrijarhalnih struktura.

Zaronimo skupa u queer i feminističku kulturu kroz performanse, izložbu, rasprave, radionice, predavanja, Queer-UP! Party i razne druge aktivnosti. Smoqua pruža siguran prostor za sve nas različite i drukčije, koje se ne uklapamo u rodne i spolne norme i obrasce, a koje smo željne otvorenih razgovora. diskusija i usvajanja novih znanja – ističe LORI u pozivu.

PROGRAM FESTIVALA