Aktualno, Nekategorizirano

SRCE 3000 – Queer Valentinovo uz House of Flamingo

Colinda Evangelista & Spazam Orgazam - foto Santana PiccoHouse of Flamingo i ovog Valentinova, 14. veljače, organizira premijernu izvedbu drag show programa ‘S.R.C.E. 3000’ u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) s početkom u 20 sati. Show ‘S.R.C.E.’ redovna je zagrebačka queer anti-valentinovska noć kojom kolektiv otvara ovogodišnji program u metropoli.

Rezidentni akronim S.R.C.E. (Spazam Orgazam, Roxanne, Colinda Evangelista i Entity) za publiku priprema široku lepezu lip-sync i live izvedbi u tandemu, koji će u divljoj vožnji prisutne provozati tračnicama pop kulture i zaljubiti, ako u ikog onda od potpetica do vrha perike u one na pozornici. Ove godine kao glazbeno pojačanje pridružuje im se novopečeni DJ tandem Mr. E i Minty Cunt, koji će svojom selekcijom pružiti glazbenu ponudu dostojnu noćnog stiskavca s odabranicima vaših srdašaca!

‘S.R.C.E. 3000’ održava se u sklopu redovnog godišnjeg programa „Tranđeli kulture“ kolektiva House of Flamingo; te je odgovor na manjak ponude queer kulturnih i izvedbenih sadržaja u Zagrebu i Hrvatskoj. Program nudi nesvakidašnje scensko iskustvo umjetničke prakse draga koji je sastavnica kulturne i klupske ponude brojnih zapadnih metropola, a s kojom se hrvatska publika posljednjih pet godina upoznaje kroz rad kolektiva House of Flamingo. Prvo izdanje programa ‘S.R.C.E.’ održalo se 2017. a s njim je kolektiv gostovao u Splitu i u Londonu iste godine.

Ulaznice za program ‘S.R.C.E. 3000’ mogu se preuzeti u Octopus piercing i tattoo studiju (Gundulićeva 31) čija donacija u pretprodaji iznosi 50 kuna. Ulaznice će biti dostupne i na dan događaja na ulazu u klub s participacijom od 70 kuna.

House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji od sredine 2013. godine aktivno djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj i queer sceni. Misija kolektiva je stvoriti, osnažiti i proširiti drag kulturu i queer izvedbenu scenu u Zagrebu, i šire u čitavoj regiji. S obzirom na jačanje desničarskih i nacionalističkih tendencija u društvu, ali i sve manji fokus mainstream LGBTIQ aktivizma na samu zajednicu van legislativnih društvenih promjena i životnih uređenja, program na nezavisnoj kulturnoj sceni odgovara na potrebu za prostorom slobode, tolerancije, međusobnog uvažavanja i kreativnosti u kojem participiraju umjetnici i publika. U posljednjih nekoliko godina HoF je gostovao u gotovo svakom glavnom gradu u regiji (Ljubljana, Beograd, Sarajevo, Podgorica) te u Splitu, Poreču, Rijeci, Opatiji, Puli, …(House of Flamingo)