Aktualno, Nekategorizirano

Podignimo jedra – prva predstava osoba s invaliditetom, Klub Zona

Izvor i foto: Info Zona
Izvor i foto: Info Zona

Druga večer Srca u Zoni održat će se u nedjelju, 6. studenog, u 18 sati u Klubu Zona. Pred publiku će izaći Mario Kero i Duje Mešin te redateljica Dijana Gerić. Ulogu voditelja, preuzet će dugogodišnji volonter, Pero Ugarković koji će im pomoći da se prisjete svih priča i anegdota povezanih sa stvaranjem i izvedbom predstave “Podignimo jedra”.

Srce u Zoni svojevrsni je talk music show članova Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce. Oni s voditeljima razgovaraju o temama iz svakodnevnog života, njihovim izazovima i uspjesima, a publika će kroz nekoliko nedjelja imati priliku i upoznati njihove glazbene, glumačke i recitatorske talente.

– Udruga Srce svojim produkcijama od samih početaka rada pomiče granice i ruši barijere, a predstava “Podignimo jedra” njihova je prva velika produkcija. Prva je to produkcija u Hrvatskoj koju su izvodile osobe smanjene pokretljivosti i prva predstava uopće koja je izvedena na Šibenskom festivalu u kojoj sudjeluju osobe s invaliditetom. Također, ovo je jedina predstava u potpunosti prevedena na znakovni jezik – objasnio je Mario Bavčević.

Na cijelom projektu je radilo više od 50 ljudi, osoba sa cerebralnom paralizom, roditelja i volontera. U predstavi je igralo 19 osoba sa cerebralnom paralizom, članova Udruge. Mario Kero prisjetiti će se anegdota i iskustava glavne uloge dječaka Duje, a Dijana Gerić pričat će o svojim redateljskim izazovima.