Nekategorizirano, Svijet

Sting poklonio izbjeglicama u Švedskoj 100.000 eura

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

– Iznimna mi je čast što sam dobitnik ove nagrade, a još veće zadovoljstvo bit će mi taj novac donirati projektu mladih Šveđana ‘Songlines’, poručio je Sting dodavši:

– Glazba pomaže graditi mostove među ljudima i ovaj projekt ima veliku ulogu u povezivanju mladih izbjeglica s novom zajednicom, prenosi Hina.

Songlines je projekt koji pomaže izbjeglicama, posebno onima iz Afganistana, Sirije i Eritreje, da se putem glazbe integriraju u švedsko društvo.

– Glazba je sjajno oruđe za integraciju. Kroz glazbu se razvijaju nova prijateljstva i ruše jezične barijere – kazala je nacionalna koordinatorica Julia Sandwall.

Sting se trenutačno nalazi na svjetskoj turneji, a 26. srpnja gostovat će u pulskoj Areni.

Pored Stinga nagradu Polar ove godine dobio je američki saksofonist Wayne Shorter.

Polar je najveće je švedsko glazbeno priznanje. Nagradu je 1989. ustanovio menadžer švedske pop grupe „ABBA“ Stig Anderson. Priznanje se uglavnom dodjeljuje jednom pop ili rock i jednom klasičnom glazbeniku.