Aktivizam, Nekategorizirano

SUMSI počinje radionice za (samo)zapošljavanje osoba s invaliditetom

Hina

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom (SUMSI) počeo je provoditi individualne i grupne radionice o (samo)zapošljavanju osoba s invaliditetom u sklopu programa “Zajedno kroz izazove”, izvijestili su u četvrtak iz toga saveza.

Svi poslodavci koji žele saznati više o prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom za sudjelovanje se mogu prijaviti putem e-maila: sumsi@savezsumsi.hr te dogovoriti termin radionice. Osobe s invaliditetom koje žele sudjelovati na radionicama prijavni obrazac mogu ispuniti na poveznici, priopćio je SUMSI.

Kroz program “Zajedno kroz izazove”, kojeg Savez SUMSI provodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu, želi se povećati zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom na realnom i konkurentnom tržištu rada te ostvariti bolja slika u ostvarenju integracije i inkluzije osoba s invaliditetom.

Do sada je provedeno istraživanje i educiranje o trenutnim potrebama i mogućnostima na realnom tržištu rada, s naglaskom na one radne aktivnosti koje bi kroz svoje sposobnosti mogle obavljati osobe s invaliditetom, a izrađena je i brošura za poslodavce, izvijestio je predsjednik saveza SUMSI Denis Marijon. (Hina)