Hrvatska, Nekategorizirano

SuperUho: Nastupaju M. Ward, Blanck Mass, Mašinko i Straight Mickey And The Boyz

P-H20161223016923Na četvrtom SuperUho festivalu, koji će se od 7. do 9. kolovoza održati u Primoštenu, nastupit će i američki kantautor M. Ward, britanski noise electro izvođač Blanck Mass, zagrebački punkeri Mašinko, te srpski blues garage punk trio Straight Mickey And The Boyz, objavioSuperUho je u četvrtak organizator festivala.

Matthew Stephen Ward jedan je od predvodnika američke kantautorske scene, koji osim vlastitog izvanserijskog stvaralaštva redovito gostuje na koncertima i albumima imena kao što su Cat Power, Neko Case, Beth Orton, The Court & Spark, Bright Eyes i My Morning Jacket.

M. Wardov uspon krenuo je 2006. potpomognut suradnjom s Norah Jones, kojoj je gostovao na albumu “Not Too Late”, nakon čega je odsvirao čitavu turneju kao predizvođač i član njenog pratećeg sastava. Iste godine pokreće suradnju s glumicom Zooey Deschanel, s kojom je pod imenom She & Him do danas objavio šest hvaljenih i komercijalno iznimno uspješnih albuma, a tome treba pridodati četiri samostalna albuma.

Iza imena Blanck Mass je britanski skladatelj i producent ambijentalno/bučno/plesne elektronske glazbe Benjamin John Power, poznat i kao polovica grupe Fuck Buttons, koja je nastupila u Šibeniku na premijernom izdanju SuperUha. Nakon godina rada u Fuck Buttons Power 2011. odlučuje objaviti prvo samostalno izdanje, album “Blanck Mass”.

Mašinko su šestorka iz Zagreba koja se u proteklih sedam godina nametnula kao jedan od vodećih punk-rock bendova u Hrvatskoj, a sve više i u susjednim zemljama. Njihove su himnične pjesme vrlo brzo pronašle put do šireg slušateljstva, pa su nakon niza klupskih svirki ubrzo obišli gotovo sve značajnije regionalne festivale.

Uvjerljivi živi nastupi beogradskih Straight Mickey And The Boyz doprinijeli su da njihov eksplozivni spoj garažnog rocka, punka, bluesa i funka, upotpunjen višeglasnim pjevanjem sve trojice muzičara, postane poznat i na regionalnoj sceni, ističe organizator.

Izvođači koji su dosad potvrdili svoj dolazak na 4. SuperUho festival su Billy Bragg, Blanck Mass, Buzzcocks, Conor Oberst, Frankie Cosmos, Gracin, Jessy Lanza, Liars, M. Ward, Mašinko, Sara Renar, Shellac, Straight Mickey And The Boyz i Trobecove Krušne Peći.

I ovo izdanje SuperUha održat će se na istom mjestu gdje i prošle godine, prostoru oko nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u Primošten, koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu.

Od ove se godine u Primoštenu održava i Festival glazbenog dokumentarnog filma DORF, u sklopu kojeg će 5. i 6. kolovoza festivalski gosti moći vidjeti niz glazbenih dokumentaraca i prisustvovati koncertima izvođača koji će se održavati nakon glavnih projekcija, čija će imena organizator uskoro objaviti.