Aktualno, Nekategorizirano

Svjetski savez mladih Hrvatska: Edukativna radionica za mlade “Lanterna – knjiga mrak rastjeruje”

foto HINA/ Daniel KASAP
Arhivska fotografija s okruglog stola “Savjest u prizivu savjesti” SSMH, Zagreb, 29.10.2019.

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice za mlade „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“ koji će biti proveden uživo u Zagrebu te na daljinu od 28. ožujka do 30. svibnja.

“Lanterna: knjiga mrak rastjeruje” besplatna je kulturno-edukativna edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina.

Kroz sedam moderiranih susreta mladi će, uz educirane članove Svjetskog saveza mladih, prolaziti kroz teme ljudskog dostojanstva, autentičnosti i identiteta, slobode, međuljudskih odnosa, univerzalne ljepote i kulture.

Čitajući hrvatske tekstove, ulazi se u dubinu svake teme – najprije na osobnoj razini kroz susret s tekstovima, a zatim vlastite misli, spoznaje, ideje i razmišljanja dovode do argumentirane rasprave s ciljem osobnog rasta i razvoja u kritičkom promišljanju te produbljivanja osobnog iskustva dostojanstva, stoji u priopćenju Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Edukacijom se želi osvijestiti mlade ljude o važnosti kulture te ljepoti i jedinstvenosti hrvatskih književnih tekstova, a naglasak se stavlja na osvješćivanje i educiranje mladih o temeljnim ljudskim vrijednostima. Taj projekt dopušta mladoj osobi postati i ostati oduševljena ljepotom i istinom što ih pisana riječ razotkriva, istaknuli su iz SSMH-a.

Edukacija će se provoditi u tri termina, od kojih jedan uživo u Zagrebu te dva na daljinu. Prijave su otvorene do nedjelje 20. ožujka te je za sudjelovanje na edukaciji potrebno ispuniti prijavnicu na poveznici.

Organizator je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska. SSMH je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 200 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

SSMH je zajednica mladih prijatelja od 18 do 30 godina koji se trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe. SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

U središtu djelovanja je promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti na području Zagreba, Osijeka i Splita.(Hina)