Hrvatska, Nekategorizirano

U Europskom tjednu robotike u Dubrovniku sedmi po redu Robo.Du Days

I ove godine Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika organizira sedmi po redu Robo.Du Days od 16. do 20. studenog u Centru za mlade Dubrovnik, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna robotike. Program je ispunjen s 24 zanimljive radionice i predavanja za sve dobne skupine, a broj mjesta je ograničen, stoga se potrebno prijaviti putem obrasca: www.ztk-du.hr/robodudays-prijava/.

Osim Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatičkog kluba Futura i Sveučilišta u Dubrovniku koji sudjeluju u provedbi radionica, ove godine ponovno imamo gostujuće radionice i predavanja. Prva tri dana će Zvonimir Lapov-Padovan iz Hrvatske zajednice tehničke kulture imati radionice modelarstva i elektrotehnike na kojima će se izrađivati svjetleće sove, te radionice LEGO robotike. U subotu će Jurica Babić (FER) održati predavanje „Kuhanjem i gibanjem u proširenoj stvarnosti do uključivog društva“, Dragana Lipovac Medić (HUBBIG) pričat će o funkcioniranju kontejnerskog, kamionskog i avionskog prijevoza u modernom dobu te će Ante Medić (Pulsar Laboratories, Solderix) sudionike upoznati sa „Solderixom“ – novim zabavnim sustavom za jednostavnu izradu elektromehaničkih prototipa, a nakon predavanja održati i radionicu „Zalemi i sastavi svoj minikatapult“. Tajnik Hrvatskog robotičkog saveza Željko Krnjajić će u subotu održati radionicu s temom umjetne inteligencije u edukacijskoj robotici. Za kraj Robo.Du Daysa u nedjelju Krešimir Barbarić iz Informatičkog kluba Futura će pričati o primjeni umjetne inteligencije u umjetnosti.

Robo.Du Days organizira Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.