Aktivizam, Nekategorizirano

U Novskoj se priprema 4. NOVsky – festival znanosti i umjetnosti

Festival četvrtu godinu okuplja znanstvenike, sveučilišne profesore, nastavnike, popularizatore znanosti, voditelje udruga te djecu koja svakodnevno sudjeluju u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima vezanim za STEM područje. Izlagači imaju priliku na interaktivnim radionicama i edukacijama predstaviti svoja dostignuća i zanimljivosti otkrivene tijekom godine, a djeca izoštriti komunikacijske i prezentacijske vještine. Festival su već prve godine posjetili brojni gosti iz okolnih gradova i susjednih država, tako da ne iznenađuje velik interes posjetitelja različitih životnih dobi – od djece iz vrtića impresionirane voćem koje svira pa sve do baka koje su se prisjetile tajnih šifriranja.

“Ove godine, iz mnoštva zanimljivih STEM i ART tema ističemo četiri zvijezde dnevnog programa; Mobilni planetarij Odiseja, Krevet od čavala, Upps we have 180° rotation i LARP igru. Edukacija i zabava se nastavljaju i u večernjim satima kada se družimo uz glazbu, light show te mapping projekcije. Posjetite Novsku 15. rujna, usudite se eksperimentirati i zabaviti u isto vrijeme”, pozivaju organizatori i obećavaju kvalitetno provedeno vrijeme za sve uzraste.

NOVsky Art & Science Festival organizira Udruga mladih Novska uz podršku Grada Novske i brojnih partnera.

Znatan poticaj za razvoj Novske kao znanstvenog regionalnog centra bilo je i odobrenje 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt NOVsky iz Europskog socijalnog fonda. Tim projektom Novska će u središtu grada, na otvorenom prostoru gradskog parka dobiti znanstveni park koji će biti svima dostupan za istraživanje od 0 do 24 sata te STEM i IKT laboratorij.

Projekt NOVsky ugovoren je za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a”.

Aktivnosti projekta pratite: https://www.facebook.com/projektnovsky