Aktualno, Nekategorizirano

Udruga DEŠA uručila 14 stipendija dobrotvorne zaklade Libertas

Udruga DEŠA – Dubrovnik danas je u Lazaretima uručila stipendije učenicima obrtničkih zanimanja Dubrovačko – neretvanske županije za 2020/21 godinu. Tajnica zaklade Libertas Foundation iz San Pedra, California, gospođa Luce Hazdovac, uručila je 14 stipendija učenicima obrtničkih škola, za školsku godinu 2020./2021. iz Fonda Ante i Evelyn Mrgudić, priopćeno je iz udruge Deša.

Libertas Foundation je dobrotvorna zaklada koja kroz fond “Ante & Evelyn Mrgudic” već 18 godina pomaže učenicima obrtničkih škola iz obitelji lošijeg imovinskog stanja na području Dubrovačko – neretvanske županije. Svrha stipendije je pomoći učenicima da izuče zanimanje s kojim će moći lakše naći zaposlenje u mjestu gdje žive, te kako bi nakon završetka svog školovanja pomogli svojim obiteljima i lokalnom gospodarstvu. U zapadnom svijetu više od dvije trećine ekonomije počiva na malom gospodarstvu i obrtništvu te je želja donatora Libertas Foundation da stipendisti nakon završetka školovanja krenu u obrtništvo te ostvare životni san u svojoj Županiji i domovini Hrvatskoj.

Stipendisti za 2020/21 godinu su iz Konavala, Dubrovnika, Župe Dubrovačke, otoka Mljeta, Mokošice, Pelješca, doline Neretve i Dubrovačkog primorja, a školuju se za frizere, slastičare, cvjećare, kuhare, automehaničare i kozmetičare. Predstavnici Libertas Foundation i udruge DEŠA su im na dodjeli poželjeli sreću u daljnjem školovanju te se zahvalili donatorima, našim iseljenicima koji svake godine izdvoje mnogo vremena i truda kako bi se ove stipendije održale sad već 18.-u godinu!