Aktualno, Nekategorizirano

Udruga Nada poziva na predavanje ‘’Pristupi i tehnike rada s ovisnicima’’

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.11. – 15.12.) Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i  pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar nastavljaju s provedbom ciklusa edukacija i radionica pod nazivom ”Tu sam za tebe!” te Vas pozivamo na predavanje na temu ‘’Pristupi i tehnike rada s ovisnicima’’ koje će se održati dana 23. studenoga 2022. godine, s početkom u 17:30 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.

Predavanje će održati prof. psihologije Lucijana Rupić Krstić, koja od 2011. godine radi u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan na radnom mjestu psihologa. Sveučilišna je specijalistica supervizije psihosocijalnog rada iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja socijalna djelatnost. Od 2010. godine radi kao vanjski suradnik Centra za socijalnu skrb Zadar, u početku kao voditelj mjere pojačane brige i nadzora, a sada kao
voditelj nadzora nad roditeljskom skrbi.

Kroz provedbu planiranih predavanja ojačat će se kapaciteti ciljne skupine za poticanje i uključivanje ovisnika u programe liječenja te kapaciteti OCD-a koji neposredno rade s ovisnicima i članovima njihove obitelji. Edukacija je prije svega namijenjena zaposlenicima i volonterima Udruge Nada, volonterima i/ili zaposlenicima ostalih organizacija civilnog društva, volonterima i svima koji rade ili dolaze u kontakt s ovisnicima. Nadalje, edukacija je korisna i stručnjacima centra za socijalnu skrb i ostalih javnih službi s ciljem jačanja kapaciteta za rad s ovisnicima, građanima i široj zainteresiranoj javnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, čime se nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Predavanje je organizirano u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE! ukupne vrijednosti 461.523,40 HRK koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 392.294,89 HRK te Ured za Udruge Vlade RH u
iznosu 69.228,51 kuna u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života.

Praćenje predavanja bit će omogućeno i putem prijenosa s FB stranice