Aktivizam, Nekategorizirano

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost završila projekt poticanja etičnog poslovanja

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost kao korisnik projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a kod upravljanja kriznih situacija i etičnog poslovanja“ zajedno s partnerima, Hrvatskom zajednicom inovatora i Centrom za razvoj osobnih potencijala Mentis, održala je završnu konferenciju u dvorani partnera, Hrvatske zajednice inovatora, u Dalmatinskoj 12 u ponedjeljak 18. rujna s početkom u 17 h.

Konferencija je okupila partnere, suradnike, članove Komisije, članove udruga te zainteresiranu publiku, štovatelje Nikole Tesle, a otvorio ju je domaćin, prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora koji je istaknuo povezanost i međusobnu dugogodišnju suradnju dviju udruga, predstavio rad inovatora te najavio predstojeću Međunarodnu izložbu inovacija ARCA kao i vjeru u buduću i daljnju suradnju ovih dviju udruga na postojećim i sličnim novim projektima.

Potom se obratila dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica Transparency Internationala Hrvatska, zamjenica predsjednice Komisije izbora kandidata za Nagradu Nikola Tesla za etično poslovanje koja se prisjetila svih okolnosti istraživanja kandidata i posebnog značaja isticanja tako pozitivnih kvaliteta i njihovog promoviranja u javnosti.

Voditeljica projekta, predsjednica Komisije i predsjednica Udruge Nikola Tesla, Dragica Mihajlović posebno je zaokružila cijeli projekt, s pogledom u budućnost te istaknula zasluge glavnog tajnika Hrvatske zajednice inovatora, gospodina Matije Žugeca, bez čije bi svesrdne stručne pomoći projekt teško napredovao. Zahvalila se svim sudionicima na projektu te naglasila važnost nastavka suradnje i u budućnosti. Glavna okosnica projekta je predstavljena kratkom prezentacijom, nakon čega je otvorena rasprava s prijedlozima o budućnosti Nagrade Nikola Tesla za etično poslovanje, sudionici su obećali svaki u svojoj domeni uspostaviti kontakte, predstaviti ideju te o svemu obavijestiti ostale članove Komisije i uobličiti zaključke na novom zajedničkom sastanku.

Izvor: eu.unt-genius.hr