Aktivizam, Nekategorizirano

Udruga Ri Rock krenula s provedbom projekta RiGenerAkcija! – aktivni u mirovini

Udruga Ri Rock poziva umirovljenike s područja grada Rijeke da se do 18. prosinca prijave na cjelogodišnje, besplatne radionice za osobe treće životne dobi. Radionice su dio projekta RiGenerAkcija! – aktivni u mirovini koji Ri Rock provodi u partnerstvu s Maticom umirovljenika grada Rijeke.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.690,146,54 kuna.

Svrha projekta RiGenerAkcija! – aktivni u mirovini jest razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina kroz neformalne radionice keramike, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja te šivanja; unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja umirovljenika kroz jutarnje tjelovježbe na otvorenom; dostupnost pravne pomoći umirovljenicima.

Također, unutar projekta će se provesti stručno istraživanje socijalnih potreba umirovljenika Grada i okolice u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci. Razvijat će se inovativni programi temeljeni na rezultatima istraživanja kroz poticanje novih suradnji i volonterskih programa za umirovljenike – kao što će, primjerice, biti keramičke radionice s djecom s poteškoćama u razvoju.

Provodit će se i program za podizanje svijesti o položaju umirovljenika kroz program produkcije radijskih emisija na neprofitnom radiju Udruge Ri Rock – Radio Roža. Umirovljenici će sudjelovati u emisijama kao promotori aktivnog starenja.

——————————

Projekt je odobren za sufinanciranje na Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.