Aktivizam, Nekategorizirano

Udruga Roda i Tricycle Trauma organiziraju cirkuske radionice za djecu koja imaju roditelja ili člana obitelji u zatvoru

Radionice će se održati u Zagrebu, Splitu i Osijeku tijekom rujna, nakon popunjavanja grupa. Radionice su prilagođene djeci u dobi od pet do 18 godina, a djeca će imati priliku učiti žonglirati, voziti se na monociklu te isprobati zemljane i zračne akrobacije. Trajanje radionica je dva do tri sata, a održavat će se tijekom vikenda. Svi zainteresirani roditelji i skrbnici mogu nam se javiti na roda@roda.hr ili na broj telefona 01/6177-500. Za obitelji koje žive izvan mjesta održavanja radionice možemo financirati putne troškove.

– Djeca čiji roditelji se nalaze u zatvoru, a ima ih više od 12.500 godišnje u Hrvatskoj, nazivaju se i nevidljiva djeca i siročići pravde, jer ih se često ne prepoznaje kao djecu koja trebaju pomoć i podršku. Iz tog razloga nam je posebno važno pružiti podršku i pomoć dok se nalaze u tom zahtjevnom periodu. Cirkus je mjesto na kojem djeca mogu biti opuštena, odlično se zabaviti i stvoriti nezaboravne uspomene, a učenjem nesvakidašnjih vještina jačat će svoje samopouzdanje.

Za više informacija o ovoj i drugim Rodinim aktivnostima za djecu zatvorenika, molimo da nas kontaktirate na telefon 091/2277-258, Mirna Ćaćić – priopćili su iz Udruge Roda. (Izvor: IN portal)