Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga slijepih Zagreb: Sapuni s točkicama dostupni u online trgovini

Goran Denis Tomašković, izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb
Goran Denis Tomašković, izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb

Krajem prošle godine Udruga slijepih Zagreb predstavila je hrvatskoj javnosti završetak prve faze projekta Sapuni s točkicama koju su, uz zagrebačku drugu, realizirali i Zadruga Martinov plašt te agencija za komunikacijski menadžment Apriori World.

Cilj ovog projekta je zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba uz potporu stručnog savjetovanja s ciljem stvaranja prepoznatljivih suvenir sapuna s točkicama koje predstavljaju simbol Brailleovog pisma kojim se koriste slijepe osobe.

Naime, pušten je u rad i prvi online shop pokrenut od jedne udruge slijepih u Republici Hrvatskoj. Javnost može naručivati sapune putem web stranice www.sapunistockicama.com te kupnjom sapuna pružiti potporu drugoj fazi projekta kojemu je cilj zaposliti što više slijepih i slabovidnih osoba.

”Pokušavamo pratiti trendove i nove načine predstavljanja i trgovanja koje pružaju nove tehnologije. Naše iskustvo je bilo samo teoretsko, no zahvaljujući našem volonteru konzultantu Danijelu Koletiću i njegovom timu iz Apriori Worlda, uspjeli smo zajedno s timom koji je radio web stranice i dizajnericom Monikom Rastovac napraviti inovaciju s kojom želimo potaknuti i druge udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom da se prilagode trendovima”, rekao je Goran Denis Tomašković, izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb.

Osim online trgovine, u tijeku su pregovori sa suvenirnicama i atraktivnim trgovinama koje posjećuju brojni turisti s ciljem da se ovaj proizvod nađe na što više atraktivnijih pozicija. Također će postojati mogućnost naručivanja personaliziranih sapuna kao zanimljivog korporativnog poklona.

Izvor: In Portal