Aktualno, Nekategorizirano

Christine Ha: Kulinarska zvijezda s invaliditetom gostuje u Hrvatskoj

MASTERCHEF:  Christine Ha, a graduate student from Houston, TX, is one of the Top 18 on MASTERCHEF airing Monday, June 11 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. ©2012 Fox Broadcasting Co. CR: Greg Gayne/FOX
MASTERCHEF: Christine Ha, a graduate student from Houston, TX, is one of the Top 18 on MASTERCHEF airing Monday, June 11 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. ©2012 Fox Broadcasting Co. CR: Greg Gayne/FOX

Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja organiziraju druženje američke kuharice Christine Ha, pobjednice treće sezone američkog MasterChef natjecanja i autorice knjige recepata “Recipes from My Home Kitchen”.

Posebnost ove iznimne osobe i kuharice nije samo u njezinim kulinarskim vještinama, već i činjenici da je na putu do uspjeha nije spriječila činjenica da je slijepa.

Chef Christina Ha će u Hrvatskoj posjetiti nekoliko gradova i sudjelovati u sljedećim javnim događanjima: 5. lipnja u 12 sati: SPLIT – predavanje na Visokoj školi za menadžment i dizajn ASPIRA. 8. lipnja: ZAGREB – kuhanje s članovima Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO), Nova Ves 10 i predavanje za javnost. Ovaj događaj je iznimno važan jer njime se u prvi plan stavlja osobe s invaliditetom, njihove sposobnosti i mogućosti za obrazovanje i zapošljavanje.

U prvom dijelu programa, od 11 do 12 sati, Christine će s članovima i djelatnicima Udruge UNUO, osobama s invaliditetom koje su educirani kuhari pod mentorstvom predsjednika Udruge Vedrana Habela, pripremiti pogačice prema vlastitom receptu te ih poslužiti nakon predavanja. Ovaj dio programa neće biti otvoren za javnost, već je rezerviran samo za medije. Uz Christine Ha, biti će i hrvatski chef Ivan Pažanin koji će moderirati razgovor s kuharicom i njezinim pomoćnicima.

U drugom djelu programa, od 12 do 13 sati, Christine će održati malo predavanje u kojem će govoriti o svojoj profesionalnoj karijeri uz poseban osvrt na prepreke i izazove s kojima se svakodnevno susreće kao slijepa osoba. Razgovor s Christine moderirat će Iva Šulentić.

Božica Ravlić