Aktivizam, Nekategorizirano

Udruga U Pokretu organizira keramičarsku radionicu u kinu Sv. Filip i Jakov

Udruga za kulturu i umjetnost U Pokretu organizira keramičarsku radionicu u sklopu projekta „K.IN.O. – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“ koji provodi Zajednica udruga „Centar nezavisne kulture“ Zadar.

Keramičarska radionica će se održati u utorak 9. lipnja 2020. u 18 sati, u predvorju kino dvorane Sv. Filip i Jakov na adresi Ulica Ivana Danila 9, 23207 Sv. Filip i Jakov, navodi u najavi Lucija Mikas, umjetnička voditeljica projekta.

Keramičarska radionica je treća u nizu aktivnosti „Radionice u Tinelu“. Na ovoj radionici predviđena je izrada keramičkih zdjelica, koje će se oslikavati u dodatnom terminu po dogovoru sudionika. Radionica je besplatna i otvorena za sve dobne skupine. Voditeljica radionice je Ljiljana Kadija Pulić iz Sv. Filipa i Jakova.

Projekt „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost “U Pokretu”, uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture”, koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina  u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.