Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Zamisli provodi ERASMUS + projekt koji će povećati mobilnost mladih osoba s invaliditetom

Udruga Zamisli organizirala je partnerski sastanak u sklopu ERASMUS + projekta ‘Inclusive Mobility’, čiji je nositelj francuska organizacija IxESN. Na sastanku održanom u petak, 12. srpnja, sudjelovali su i partneri AHEAD (Republika Irska), Droit au Savoir (Francuska), Jugend infos (Austrija) i Bildungswerk (Njemačka).

Raspravljalo se o ostvarenim ciljevima projekta: stvaranju europske platforme namijenjene prikupljanju korisnih informacija i razmjeni najboljih praksi u uključivanju mladih s invaliditetom u međunarodne mobilnosti.

Udruga Zamisli sudjeluje u izradi platforme, organizira partnerski sastanak, kao i trening na kojem će sudjelovati 20 mladih osoba s invaliditetom i osoba koje rade s mladima. Tijekom treninga testirat će se platforma i alati razvijeni kroz projekt.

Projekt ‘Inclusive Mobility’ fokusira se na kratkotrajne mobilnosti kako bi se procijenile dugoročne mogućnosti za mlade s invaliditetom. S obzirom na činjenicu da je mobilnost mladih osoba s invaliditetom, kao i usluga osobne asistencije, važan dio spektra neovisnog življenja, u projektu ‘Inclusive Mobility’ sudjeluju također i Saša Uzelac, voditeljica projekta ‘Osobna asistencija moja je frekvencija’ te Sanja Krznarić, koordinatorica spomenutog projekta.

‘Inclusive Mobility’ ujedno će biti prilika za definiranje razina potrebne podrške mladim osobama s invaliditetom, ovisno o vrsti i stupnju oštećenja. Na taj će se način svim mladima pružiti jednaka šansa za ravnopravno sudjelovanje u Erasmus + projektima.

Svjetlana Marijon, In portal