Aktualno, Nekategorizirano

Uključi se u FreeZURU – slobodnu zajednicu umjetnika u razvoju!

foto: facebook.com/freezura.eu
foto: facebook.com/freezura.eu

FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju inovativan je projekt koji provode Savez udruga Rojc u suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji.

Pozivamo mlade od 15 do 25 godina da se priključe besplatnim kreativnim radionicama i to glazbenoj, radionici kreativnog pisanja i nakladništva, radionici stripa i ilustracije, radionici suvremenog plesa i likovnoj radionici izrade murala. Zainteresirani se mogu uključiti prijavom na internetskoj stranici www.freezura.eu. Radionice će se provoditi na području grada Pule – poručuju iz Savez udruga Rojc.

Polaznici glazbene radionice istraživat će različite aspekte glazbe, osmišljavati aranžmane te stvarati kraća ili duža glazbena djela. Na radionici kreativnog pisanja i nakladništva analizirati će književne tekstove, razvijati javni nastup te naposljetku napisati vlastiti tekst, osmisliti korice i ilustracije, tiskati i uvezati svoj rad. Radionica stripa i ilustracije obuhvatit će osnove stripa, povijest stripa, arhitekturu i kompoziciju, naraciju, scenarij i crtanje, osnove ilustracije te izradu vlastite strip table. Osim uvoda u povijest plesa i razvojnih psihomotornih obrazaca, kroz tehničke vježbe i improvizacije polaznici će na radionici suvremenog plesa naučiti kako efektivno surađivati s grupom u cilju ostvarenja zajedničkih postignuća, dok će likovna radionica izrade murala obuhvatiti osnove o vizualnoj kulturi, zidnom slikarstvu i likovnog izražavanja u javnom prostoru.

Projekt je odobren na pozivu Umjetnost i kultura za mlade, sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.