Hrvatska, Nekategorizirano

Nacionalna zaklada održala dvodnevnu edukativnu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda

Foto: NZRCD
Foto: NZRCD

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u četvrtak i petak (24. i 25. svibnja 2018.) u hotelu Solaris u Šibeniku održala je dvodnevnu radionicu podrške provedbi projekata za korisnike bespovratnih sredstava dodijeljenih temeljem Poziva “​Umjetnost i kultura za mlade”, skupina aktivnosti B, sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda.

Predstavnici 12 organizacija koje su ostvarile bespovratna sredstva na ovom pozivu sudjelovale su na radionici koju su vodili djelatnici Odjela za podršku i praćenje programa Europske unije.

Svrha ove radionice je osnaživanje korisnika bespovratnih sredstava za izradu što kvalitetnije dokumentacije vezano uz provedbu projekata te izvještavanje o provedbi s ciljem posrednog ubrzanja postupka izvještavanja.

Nacionalna zaklada je u 2018. godini napravila iskorak u osnaživanju prijavitelja i korisnika bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda. Uz uobičajene informativne i provedbene radionice, prijaviteljima i korisnicima bespovratnih sredstava pružat će se izravna podrška u vidu izobrazbi o prijavi na pojedine pozive za dodjelu bespovratnih sredstava kao i podrške u provedbi projekata.