Aktualno, Nekategorizirano

Veleposlanstvo Francuske Republike u RH objavilo natječaj za organizacije civilnog društva

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavio je četvrti natječaj za organizacije civilnog društva, s rokom prijave do 11. travnja 2022. Poziv ima za cilj jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata.

Ovaj poziv ima za cilj jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata (maksimalni iznos potpore je 3.000 EUR) u jednom od tri prioritetna područja: 1. ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije, 2. pomirba i promicanje tolerancije te 3. zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena.

Potpora dodijeljena u okviru ovog poziva može pokriti troškove vezane uz aktivnosti kao što su organizacija konferencija i okruglih stolova, studijske posjete, zagovaranje, obrazovne aktivnosti namijenjene djeci i mladima, obuke, zajedničke publikacije.

Svi projekti moraju uključivati francusku komponentu u smislu povezanosti s nekom francuskom organizacijom ili institucijom, angažiranja francuskih stručnjaka, interesa za razmjenu iskustva s Francuskom itd., a kako bi se promicalo međusobno razumijevanje i razmjena iskustava između dviju zemalja.

Prijave moraju biti podnesene na engleskom jeziku i poslane e-poštom na adresu djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr najkasnije do 11. travnja 2022. godine. Mole se prijavitelji da prijave ne šalju putem JumboMaila, WeTransfera i drugih sličnih kanala.

Natječajna dokumentacija dostupna je OVDJE.