Aktualno, Nekategorizirano, Rad udruga

Volonterski Oskar Anki Juričić, u 2015. volontirala 760 sati

Izvor: HINA, Foto: Hrt.hr

Volonterski centar Zagreb dodijelio je nagradu za najboljeg zagrebačkog volontera u 2015. Anki Juričić, dugogodišnjoj volonterki Doma za starije osobe Trešnjevka.

BRAVO Anka Juričić dobila je 41 posto od ukupno 1.993 glasova građana.

Uz Anku, u drugi krug natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2015. odabrani su i Dora Vukušić (24), volonterka Udruge Hrabri telefon te Tomislav Čleković (45), volonter udruge Krila – terapijsko jahanje.

  • Današnji dan nazvali smo Danom zahvalnosti svim volonterima grada Zagreba, a najveće hvala upućujemo našim finalistima: Dori, Tomislavu i Anki – rekla je Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb

Na svečanosti dodjele Volonterskog Oskara u Staroj gradskoj vijećnici Romana Galić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, rekla je kako ne može sakriti radost i zahvalnost što je danas u hramu tolike ljubavi.

  • Ponosna sam što sam građanka Zagreba i voljela bih da se ta ljubav može proširiti cijelom Hrvatskom. Volontiranje nema granica i jedino ćemo volontirajući stvarati bolje društvo i sigurniju budućnost – rekla je.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor ustvrdio je da su u današnje vrijeme svi zauzeti svojim poslom i vlastitim napretkom, svojim obiteljima i obavezama, pa se mora znati cijeniti kad neka osoba, uza sve to, nađe vremena posvetiti se i potrebama drugih.

21 PRIJAVA Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2015. pristiglo je ukupno 21 prijava te su ovim putem svim nominiranim kandidatima dodijeljena priznanja i zahvale.

Naj volonterka 2015. godine Anka Juričić volonterskim radom bavi se oko 35 godina, a iza nje je više od 150 korisnika domova i osoba s posebnim potrebama kojima je pomagala. Najstarija je volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka Zagreb, gdje je u 2015. ostvarila oko 760 sati volontiranja. Samo u Domu volontira oko desetak godina.

Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu. Natječaj za Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.